Ulei de motor

Ulei de motor

Cauti cel mai bun si ieftin ulei de motor pentru autotorismul tau? Noi iti prezentam cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont inainte sa iti alegi uleiul de motor!

 

Uleiul de motor este un element esential pentru orice autoturism, de aceea atunci cand trebuie sa faci schimbul de ulei pentru masina ta, trebuie sa fii foarte atent si sa alegi cu atentie marca si calitatea acestuia. Dupa cum deja stiti, uleiul de motor reprezinta o componenta a masinii care este cea mai solicitata, fiind a doua componenta in ceea ce priveste folosirea acesteia, dupa combustibil.

V-ati saturat de reclamele agresive pe care observati in toate mediile de comunicare, fara ca acel “ingredient” sa fie bun pentru masina dumneavoastra? ArizonaMotors.ro este cel mai bun site care comercializeaza ulei de motor, un site unde specialistii nostri te vor indruma pentru a alege exact ceea ce iti trebuie, fara sa “iti bage pe gat” produse scumpe si nefolositoare.

 

Caracteristicile unui ulei de motor

 

Datorita faptului ca suntem cei mai buni din Romania, noi, ArizonaMotors.ro, iti putem vorbi despre aceste lucruri in detaliu, dar mai jos o sa va prezentam doar o parte dintre acestea. Principala caracteristica a unui ulei este buna lubrifiere a partilor unui motor. Cea mai importanta sarcina a acestuia este sa usureze frecarea dintre piesele metalice a unui motor. De asemenea, uleiul contribuie la izolare, combate rugina, raceste motorul si in acelasi timp, il curata.

 

ulei de motor

 

Aproximativ o patrime din caldura motorului este eliminata de catre uleiul din interior, iar restul de 75% este rezolvata de sistemul clasic de racire format din furtune, radiator si pompa. Intradevar, uleiurile din ziua de azi si fabricarea acestora au evoluat, uleiul de motor contine un detergent special in componenta care ajuta la curatarea tuturor traseelor si inlatura toate resturile metalice.

Daca dorim sa clasificam uleiul, o putem face dupa doua criterii importante, vascozitate si componenta. Clasificarea dupa vascozitate este urmatoarea: single-grade si multi-grade. Uleiul single-grade este foarte rar, acesta folosindu-se in aplicatii specifice in care se stie ca motorul va functiona doar la o singura temperatura. Uleiul multi-grade este cel pe care il folosim noi. Acesta se foloseste in toate anotimpurile, la temperatura cuprinde intre -40 grade Celsius si 100 de grade Celsius, atunci cand motorul autoturismului este la temperatura maxima.

 

Clasificarea dupa componenta este urmatoarea: ulei mineral, sintetic si semi-sintetic. Dintre acestea, cel sintetic este cel mai scump de pe piata, deoarece este fabricat in totalitate in laborator, iar substantele acestuia ajuta uleiul de motor sa aiba o durata de viata mai lunga decat celelalte tipuri de ulei si sa se adapteze in functie de temperatura.

 

Mai multe detalii despre uleiul de motor gasiti pe ArizonaMotors.ro!