Ce Este de Fapt un Content Writer?

Ce Este de Fapt un Content Writer?

Fie că faci copywriting, content writing sau ești un creator de conținut putem spune că ești artist. Ești omul care își pune sufletul în crearea unor articole și omul care dorește să le ofere cititorilor un conținut de calitate. Dar, un content writing are drept scop final informarea oamenilor despre un anumit subiect.

Cu toate acestea, ce este de fapt un content-writer? Un Click Aici: content writer este persoana din spatele articolelor pe care tu ca și cititor le vezi zilnic pe diverse site-uri. Este persoana care după cum am mai spus, își pune sufletul în articol și vrea să ofere un conținut calitativ. Și spuneam mai sus că, un content-writer reprezintă un artist deoarece, tu trebuie să te pui în locul cititorului și să îi oferi ceva frumos.

Atunci Când Scrii să te Gândești la Cei Pentru care Scrii

Trebuie să te scoți pe tine din ansamblu și atunci când scrii să te gândești la cei pentru care scrii. Cititorii să înțeleagă ce dorești să transmiți prin articolul tău, mai trebuie și să te pliezi pe fiecare subiect în parte. Indiferent de nișa pe care scrii, cel mai important este ca atunci când scrii, să te pui în locul celui care citește.

Ca și content writer va trebui să scrii pe o arie mai extinsă. De la articole pe site-uri, blog-uri sau reviste până la newslettere, ori anumite profile pe rețelele de socializare. Ca să fiu mai precis, hai să îți dau un exemplu. Un exemplu clasic este scrierea de articole pentru un blog.

Relevanța Cuvintelor

Elementul central în acest job este relevanța cuvintelor. Trebuie să urmărești ca textul final să fie relevant, util și cel mai important, să fie redactat corect. Un loc unde cel mai sigur poți vedea o ”mână de content writer” este un site de prezentare de la anumite branduri. Acel site este nișat și trebuie să i se adreseze unui anumit public, iar aici vine treaba content writer-ului. El trebuie să redacteze textul în funcție de domeniu, cuvinte cheie, servicii, detalii tehnice, ș.a.m.d.

Atrage către Brand Publicul Tintă

Pentru un business manager, jobul de content-writer poate fi privit ca pe un mijloc de a atrage către brand publicul țintă. Practic tu va trebui să informezi publicul prin postări pe blog, articole, descrieri pentru produse, comunicate de presă sau e-book-uri. Cu ajutorul tău brandul va crește într-un mod organic, iar odată ce se ca publica în mod constant și va fi content de calitate, acel loc poate deveni cu ușurință și o resursă bună de informații importante din acel domeniu.

În permanență lucrurile se vor schimba, dar indiferent de asta, tu ca și content writer încearcă să oferi în permanență ceea ce are nevoie publicul tău țintă. Informează-te bine pentru a ști despre ce e vorba și începe să creezi. Creează conținut nu doar pentru a atrage oameni noi, dar și pentru a-i păstra pe cei care au venit deja pe site-ul sau pagina ta.